fredag den 8. august 2008

Nikiforuk gør truppen komplet

Dagen før sæsonens første træningskamp mod EHC Biel blev det klart, hvem den 10. og foreløbig sidste udlænding er.

Alex Nikiforuk er en 24-årig canadier, der med sine 174 cm i højden kun med nød og næppe kan se over nærværende skribent. Ingen imponerende fysik med andre ord.

Således tåler han dårligt sammenligning med den velvoksne Jani Keinänen, til hvem, jeg i tanken havde reserveret den sidste udlændingeplads. Men uenighed om løn og/eller manglende motivation er formentlig gode forklaringer på, hvorfor dét ikke blev til noget.

Nikiforuk har dog, ligesom Keinänen, erfaring fra SM Liiga, idet han halvdelen af sidste sæson spillede i Pekka Tirkkonens gamle klub SaiPa. Her blev det til godkendte 18 point i 29 kampe, inden han afsluttede sæsonen hos EHC Wolfsburg i den DEL. Tidligere har Nikiforuk lavet godt med point for Nebraska i NCAA, så potentialet findes givetvis. Et plus er også, at Herning med Nikiforuk kan tilføje endnu en højreskytte.

Med tilføjelsen af Nikiforuk må bruttotruppen formodes at være komplet. Man kan dog ikke helt afskrive den mulighed, at Herning henter endnu en udlænding i tilfælde af skader (på en udlænding), eller at een af udlændingene får sparket, som man så det med Toumas Immonen for et par sæsoner siden. Skulle Timo Leinonen (Gud forbyde det!) smutte før sæsonstart, vil han givetvis også blive erstattet af en udlænding.

Ingen kommentarer: