torsdag den 8. maj 2008

Terve, Juha!


Så fik vi en signing! Juha Kiilholma kommer til fra Tampeeren Tappara.

Hyvää, siger jeg bare. Vi bibeholder (tilsyneladende) en finsk stamme på holdet, hvilket måske (måske) kan få Timo til at blive kontrakten ud. Signingen kommer ud af det blå, hvilket nok engang understreger, at Herning har et veludbygget kontaktnet i Suomi.

Man må gå ud fra, at dette net hovedsageligt består af gamle spillere, og Todd nævner da også, at han har fået Juha blåstemplet af Matti Kaipainen, en spiller jeg i øvrigt gerne ser i blåt og gult igen.

Juha har ikke imponerende stats, men han er 26 år og besidder angiveligt en del udviklingspotentiale. Det ville ikke være dårligt med en ny Timo Koskela, der kunne blive mere end den efterhånden obligatoriske ene sæson...

Ellers har der været lidt nyt i "Todd-gate" i form af et indslag på TV Midt/Vest, hvor Bobby Bøjgaard gør sig klog på ting, han ikke ved (for en gangs skyld...), ligesom Rasmus Pander siger det samme, som han allerede har sagt til Herning Folkeblad. Det kommer også frem, at spillerne skal have talt med ledelsen, og enden på det hele bliver vist, at man ansætter en mentalcoach. Hvis det bliver B.S. Christiansen, så skriger jeg...

Spøg til side, så er det under alle omstændigheder godt, at parterne (først og fremmest Pander og Todd) tilsyneladende har renset luften, og at ledelsen bakker op om både Todd og spillerne, så vi kan komme videre i forberedelserne til næste sæson!

Det virker ikke usandsynligt, at der snart kommer flere signinger, og mindst to af disse bør være større end Juha Kiilholma...

AaB bliver ved med at ruste op med tidligere svenske stortalenter. Næste mand i rækken, Pär Bäcker, var engang the golden boy i Färjestads BK, men faldt siden hen fra tinderne, hvorefter han de sidste par sæsoner har spillet i budget-Djurgården (aka Styvben). Hans relativt pæne stats herfra skal nok ses i lyset af de til tider ekstremt kvalificerede omgivelser i form af Fredrik Bremberg og Patrick Hörnqvist. Dog kan man ikke tage fra AaB, at Bäcker er en opsigtsvækkende signing (omend Jens Karlsson måske var nummeret større), og det ser generelt ganske fornuftigt ud i Aalborg indtil videre.

Til sidst et par ord om VM og det danske landshold. Stabilt var ordet. Om Danmark. Vi spiller fornuftigt i begge ender, og det har indtil nu givet afkast i acceptable nederlag mod Tjekkiet og Rusland samt en stensikker sejr mod Italien.

Danskernes gode indsatser står dog noget i skyggen af et chokerende stærkt norsk landshold uden Patrick Thoresen. Norge har faktisk formået at tage point mod een af de store (Suomi), ligesom de vendte 0-2 til 3-2 i vind-eller-forsvind kampen mod Tyskland. Hvorfor er Norge bedre end et stabilt dansk landshold? Jeg tror det skyldes bredde i de lavere geledder. Hvor Norge har Tommy Jakobsen, Per-Åke Skrøder og Anders Bastiansen, har vi Jesper Damgaard, Kim Staal og Peter Regin, der som minimum kan matche Norges esser. Men Norge har i tilgift spillere som Jonas Holøs, Erik Ryman, Mads Hansen, Marius Holtet og Mats Zuccarello Aasen, der måske ikke er superstjerner men er vante til at spille på et højere niveau end mange af spillerne i Danmarks lavere kæder. Muligheden foreligger selvsagt, at Danmark slår Sverige og Hviderusland, medens Norge falder sammen... Men indtil det sker, må man konstatere at Danmark er nummer 4 i Skandinavien. Lige nu.

Ingen kommentarer: